nacht van de doden

2 november 2019

brand een kaars voor een dierbare

Vele kunstenaars creëeren tijdens de Nacht van de Doden een betekenisvolle ontmoetingsplek in het Droogdok en nodigen je uit om samen, in een theatrale setting, een kaarsje te komen branden ter nagedachtenis aan dierbare overledenen.

Vanaf zonsondergang begeleiden ze je met ‘Licht in de Duisternis’ door ‘Troost Kunst’. De ‘Veerman’ zet je over met zijn bootje, terwijl om je heen het water tot leven komt, opdoemende beelden de nacht verlichten, en de ‘Fluisterwolk’ je omhult met alle namen, steeds meer en meer.

Tot aan het ochtendgloren blijft er gelegenheid tot het plaatsen van een kaarsje en het toevertrouwen van een naam aan de ‘Fluisterwolk’.

praktisch

De Nacht van de Doden vindt voor de 5e maal plaats op zaterdag 2 november 2019 op de NDSM-werf in Amsterdam.

De toegang is gratis.

Op en rondom de Scheepsbouwloods en de Helling zullen verschillende performances van kunstenaars te zien zijn. Ook kan je met de Veerman in een bootje naar het Vuureiland om een kaarsje aan te steken voor een dierbare.

Volg ons op Facebook om al onze voorbereidingen te zien en vanaf 26 September voor meer informatie over het programma.

achtergrond nacht van de doden

Volgens de overlevering dalen de zielen van overledenen tijdens de Nacht van de Doden af naar de aarde om hun dierbaren te zoeken.

Het is de taak van ons -stervelingen – om ze te laten weten waar we op ze wachten, met lichtjes en muziek, zodat we van zonsondergang tot aan het ochtendgloren weer even herenigd zullen zijn.

Deze rituele Nacht van de Dood biedt ons troost én vreugde, want naast stilstaan bij de dood vieren we ook het leven met de dood; samen.

Sluit Menu