Trouweiland

unieke trouwlocatie met rafelrandje

Trouwen op het Vuureiland op de NDSM-werf. Een zeer bijzondere huwelijksvoltrekking met een roestig NDSM rafelrandje. Theatrale huwelijksceremonie op maat.

Naast het regelen van het voltrekken van de rechtsgeldige handeling maakt Convoi Exceptionnel een speciaal op maat gemaakte ceremonie voor jullie, met alles erop en eraan.  Onder andere de ringen, aankleding, muziek en eten en drinken wordt op zeer bijzondere wijze door kunstenaars verzorgd.

De locatie

Het eiland van staal ligt in het water van het droogdok in de Y-Helling van de NDSM-werf. Met het trouwvoertuig rijd je de helling op tot aan de betonnen catwalk. Die voert naar de aanlegsteiger, en je stapt samen in het huwelijksbootje. Na 20 meter roeien bereik je het Trouweiland, alwaar de getuigen al op je wachten. De gasten volgen de ceremonie vanaf de waterlijn, op gepaste afstand. Met ons amfibievoertuig rijdt je natuurlijk gewoon direct de plomp in naar het Trouweiland!

Na 20 meter in het huwelijksbootje bereik je het Trouweiland waar de getuigen op je wachten. De officiële ceremonie vindt plaats in een glazen huisje, dat het bruidspaar, de getuigen, de beëdigden en de trouwkaars beschermt tegen weer en wind. De genodigden staan uiteraard op gepaste afstand aan de waterlijn!

Alle diensten en producten worden op zeer bijzondere wijze door kunstenaars verzorgd, en zijn speciaal ontworpen voor dit bijzondere kunstproject, dan wel worden in opdracht van jou speciaal gemaakt.

achtergrond

Het droogdok is een enorme betonnen bak met een hellend vlak van 2 graden, dat in open verbinding staat met het IJ, afgesloten met sluisdeuren. Hierachter is de skyline van de stad zichtbaar. Vele festivals vinden hier plaats, waarbij de helling dan veranderd in een kolkende duizendkoppige mensenmassa.

De NDSM-werf behoort tot het industrieel erfgoed, en op dit moment worden de hellingen gerenoveerd.  De Y-helling is nu bijna gereed. De trouwceremonieën ondervinden hier geen hinder van.

Dit terrein herbergt sinds 2000 ’s werelds grootste broedplaats voor kunstenaars. Het Trouweiland is 1 van de kunstprojecten die op het immense buitenterrein te bewonderen zijn, van de hand van NDSM-kunstenaars.

In de Scheepsbouwloods bouwden vele kunstenaars hun eigen atelier. Waaronder Convoi Exceptionnel, de kunstenaars achter het kunstproject Trouweiland. In de vele studio’s wordt werk speciaal voor Trouweiland ontworpen en gerealiseerd, en geregisseerd; een onmiskenbaar NDSM-stempel!

 

 

Weddingplanning á la Convoi Exceptionnel

Stichting Convoi Exceptionnel is gespecialiseerd in rituele beeldende theatervoorstellingen, en wordt met de officiële benoeming van haar Trouweiland dan ook theatrale weddingplanner, uiteraard met een roestig NDSM-rafelrandje!

Stap in Convoi’s huwelijksbootje en zeg JA tegen elkaar op het Trouweiland.

De officiële ceremonie vindt plaats in een glazen huisje, dat het bruidspaar, de getuigen, de beëdigden en de trouwkaars beschermt tegen weer en wind. De genodigden staan uiteraard op gepaste afstand aan de waterlijn!

Naast het voltrekken van de rechtsgeldige handeling maakt Convoi speciaal op maat de ceremonie, met alles erop en eraan. Alle diensten en producten worden op zeer bijzondere wijze door kunstenaars verzorgd, en zijn speciaal ontworpen voor dit bijzondere kunstproject, dan wel worden in opdracht van jou speciaal gemaakt.

Checklist weddingplanning

Trouweiland ring

Convoi Exceptionnel ontwerpt rituele sieraden, waarbij de NDSM-werf de inspiratiebron is. Zo refereren productiemethoden als bv het klinken, aan de roemrijke scheepsbouw-geschiedenis, en zal een onorthodox concept de link naar het heden maken, de huidige grootste broedplaats voor kunstenaars, alwaar kruisbestuivingen tussen disciplines vaak verrassend werk oplevert. Een eigen ontwerp laten uitvoeren is ook mogelijk, in elk gewenst materiaal. Diverse smeden staan tot uwer beschikking!

Trouweiland voertuig

Geen voorkeur van voortbewegen is ons te gek, en als het object niet te vinden is dan (ver-)bouwen we het zelf wel! Van bokkekar, elektrische zwaan, tot race-auto, en alles wat daar niet op lijkt. Natuurlijk hebben we ook wonderschone huwelijksbootjes, en als je niet wilt overstappen adviseren we een amfibie-autootje!

Trouweiland kostuum

Ga je “Trouweiland”-style voor waterproof of juist voor wegwerp? NDSM-theatercouturiers realiseren je droom-tenue op maat. Voor de kleinere beursjes hebben we ook ruime keuze in huur-kostuums.

Trouweiland ambtenaar

Convoi heeft een ritueel-begeleider van het huis, en diverse acteurs die jullie in het echt kunnen verbinden. Je kunt ook een vriend speciaal laten beëdigen tot Bijzonder Ambtenaar Burgerlijke Stand (BABS), of gewoon kiezen voor een trouwambtenaar van het stadsdeel.

Trouweiland reportage

Het mooiste moment uit je leven laat je natuurlijk vastleggen in beeld! Ons camerateam is ingespeeld op de logistieke uitdagingen van de ceremonie op deze “terlandterzeeenindelucht”-locatie. Ook vanuit de kraan of een drone. Keuze uit diverse kunstenaars. Voor de kleinere beursjes hebben wij zeker ook mogelijkheden, zowel in fotografie als in bewegend beeld.

Trouweiland taart

Ook eetbare kunst, in elke gewenste hoedanigheid behoort tot de NDSM-mogelijkheden.

Trouweiland act

Specialeffect-mannen, straattheater-artiesten, muziek-, dans- en theatergezelschappen te over op de NDSM; een bestaande show of een act op maat; niets is hier onmogelijk!

Trouweiland proost

Bij mooi weer is de helling natuurlijk de perfecte plek voor een proostmoment. Ook een bar-mobiel met meubilair en thematische aankleding wordt door onze theater-divisie speciaal op maat geregeld. Daarnaast weten wij nog wel enkele onorthodoxe binnen-locaties op steenworpafstand, om de feestelijkheden voort te zetten op z’n NDSM’s!

Trouweiland kunst

Voor het Trouweiland tijdens de “24H van Noord” in 2013, maakte NDSM’s -vrijst van geest kunstenaar- Rob Vrijen de installatie rondom de memorabele (van oorsprong Keltische strijd-)kreet HOERA, waarmee de eregasten hun kersverse huwelijkspaartjes verwelkomden aan vaste wal. Zo is er op verzoek tal van trouw-objecten te realiseren door kunstenaars van zeer divers pluimage. Wil je bv graag speciaal voor jullie ontworpen trouwgestoelte mee naar je eigen nestje nemen? Roept u maar! Ook tastbare aandenkens voor de gasten, uitgevoerd in een kleine serie is mogelijk.

Trouweiland huwelijksnacht

Mocht je nou echt centjes teveel hebben, en van gekkigheid niet meer weten waar je ze kwijt kunt raken, dan kun je terecht in het Kraan-hotel voor die wilde huwelijksnacht. Goed nieuws is dat deze op kruipafstand staat van het Trouweiland, en je de hele nacht kunt kijken naar die fantastische plek waar je het JA-woord hebt gegeven, dan van boven. In alle andere gevallen: het Botel is zeker zo romantisch!


Het eiland van staal

Deze bijzondere verbindings-plek is gebouwd van oud scheepsstaal, als een ode aan het roemrijke verleden van de NDSM-werf. Een U-vormige bank biedt ruime zitplaats aan 10 personen. De afmetingen zijn 4 x 4 meter.

Een glazen huisje

Bij minder mooi weer beschermt het glazen huisje tegen weer en wind. Bij stralend weer spelen we in de open lucht.

Het huwelijksbootje

Het Trouweiland in het water van het droogdok op de NDSM-werf is slechts bereikbaar met het huwelijksbootje! Jullie peddelen zelf naar het eilandje vanaf de steiger.

De NieuweProefStoomPlaats-NDSM

Dit is de naam die ontwerper Hetty van Bommel deze ontmoetingsplek van staal meegaf. Refererend aan het roemrijke verleden van de voormalige scheepswerf, de NDSM. De NieuweProefStoomPlaats is een dukdalf, gelegen in het IJ, waar vroeger de schepen via het droogdok het IJ in werden gelaten lagen proef te draaien, voordat ze het ruime sop mochten kiezen.

De ceremonie

Deze vindt plaats in een glazen huisje dat het bruidspaar, de getuigen en de trouwkaars beschermt tegen weer en wind. De genodigden staan op gepaste afstand aan de waterlijn.

Sluit Menu